Erkan Yalcin

NOVA Badkamers & Keukens is opgericht door Erkan Yalcin. Inmiddels is NOVA Badkamers & Keukens een echt familiebedrijf geworden nu er ook familieleden werken in het bedrijf!

Bio

NOVA Badkamers & Keukens is opgericht door Erkan Yalcin. Erkan is geboren en opgegroeid in Bunschoten-Spakenburg, is gehuwd en heeft drie kinderen. Erkan is gestart in de bouw als elektricien toen hij 24 jaar oud was. Hij werkte jarenlang voor een installatiebedrijf en heeft veel mogen meemaken in de bouwwereld. Naast zijn werkervaring heeft hij zijn opleiding afgerond en is hij gediplomeerd als Eerste Monteur Sterkstroominstallaties.


Van werken in loondienst naar een eigen onderneming

In 2014 ging het bedrijf waar hij werkte bezuinigen waardoor Erkan en nog een aantal collega’s werden ontslagen. Voor Erkan was dit een kans om zijn droom waar te maken; hij wilde ooit voor zichzelf beginnen. Hij besloot om de uitdaging aan te gaan en een eigen installatiebedrijf op te richten wat in januari 2015 werkelijk werd.
De focus lag op elektra. Echter, al snel besefte hij dat klanten liever één aannemer willen welke allerlei klussen in huis kunnen uitvoeren. Hij besloot om zijn netwerk te benaderen om in contact te komen met vakmannen, hij creëerde op deze manier zijn eigen team.


Van elektrotechniek naar badkamers

Erkan had een team ontwikkeld waarbij ieder zijn eigen specialisatie had in zijn eigen vak. Hij kwam in contact met de eigenaar van een vestigingseigenaar van een bekende keuken- en badkamerspeciaalzaak. Hier is hij gestart met het renoveren van badkamers. Naast deze projecten nam Erkan ook zijn eigen renovatieprojecten aan.


Badkamerspecialist

Erkan kreeg regelmatig de vraag of hij ook tegels en sanitair kon leveren. Door deze vraag is hij gaan onderzoeken naar de mogelijkheden om zelf de spullen te leveren. Het liefst deed hij dit rechtstreeks vanuit de fabrikanten van A-merken in Turkije. Met de tijd zag Erkan de mogelijkheden om zijn eigen importlijn te creëren en zelf de tegels uit Turkije te importeren. Hij besloot om zelf uit de bouw te stappen en een stap verder te nemen; hij opende zijn eigen badkamershowroom in Bunschoten-Spakenburg.

Vanaf oktober 2018 is Erkan gestart met NOVA Badkamers – tegels – sanitair aan De Kronkels 9 B in Bunschoten-Spakenburg. Vanuit het dorp zelf kwam er aardig wat belangstelling nadat Erkan ging adverteren in de plaatselijke krant. Ook in de omliggende gemeenten kwam met de tijd meer klanten naar de winkel voor een badkamer. Daarnaast kwamen via eerdere klanten ook nieuwe klanten naar de showroom.


Keukens

Nadat er veel vraag kwam om naast badkamers ook keukens te verkopen, besloot Erkan om uit te breiden met de keukens. Ook ontstond er, nadat buurman ondernemer in hetzelfde pand zijn deel ging verlaten, een mogelijkheid om de showroom uit te breiden. Vanaf 1 januari 2020 ging Erkan verder als “NOVA Badkamers & Keukens”. Inmiddels is NOVA Badkamers & Keukens een echt familiebedrijf geworden nu er ook familieleden werken in het bedrijf!  Ook niet-familieleden voelen net als familieleden, hierdoor maken wij geen onderscheid bij NOVA Badkamers & Keukens.

Download CV